Ældrecenter med opfordring til hundeejere i Thisted og omegn: Vores ældre savner besøgshunde

Foto: TrygFonden Besøgshunde.
dato

Når det gælder ro og nærvær, har hunde en helt særlig evne. Derfor er det også til stor glæde for beboerne på plejecentre landet over, når TrygFonden Besøgshunde rykker ud med logrende haler og spreder glæde blandt landets ældre og mennesker med demens.

På Plejecenter Kristianslyst i Thisted drømmer de om at få flere faste besøgshundeteams. De har ikke et team tilknyttet nu, men det er tydeligt at mærke, hvor stor glæde det bringer beboerne, når pårørende en gang imellem medbringer hund, fortæller assisterende plejecenterleder, Maja Balle Bjerrum.

“Hunde kan bare noget, mennesker ikke kan. Udover at sprede smil og latter, så giver det bare en helt særlig ro, når hunden lægger sig ved beboernes side, og de mærker nærværet. Samtidig giver det dem mulighed for at nære omsorg for andre, som de jo ikke længere er vant til, fordi de hos os plejer at være i centrum selv,” fortæller Maja Balle Bjerrum.

Hun opfordrer derfor hundeejere i Thisted og omegn til at tilmelde sig TrygFondens optagelsesprøve for nye besøgshundeteams den 28. februar på Dragsbækcentret i Thisted.

”Jeg er sikker på, at det vil være et stort lyspunkt i vores beboeres hverdag, hvis de jævnligt fik besøg af nogle kærlige besøgshunde og deres ejere, som jo også selv får en kæmpe gave ud af ordningen. Nemlig glæden ved at glæde andre,” siger Maja Balle Bjerrum.

10 ud af 10 besøgshundeejere oplever, at besøgene spreder glæde

Knap 700 besøgshundeteams er en del af TrygFondens besøgshundekorps, der rykker ud på plejehjem- og centre landet over. Og tilfredsheden er stor blandt de frivillige, som gerne bruger deres fritid på at gøre en forskel for andre. Det viser en ny undersøgelse blandt besøgshundeteams og besøgssteder.

9 ud af 10 besøgshundeejere fortæller, at de har tilmeldt sig ordningen for at gøre en forskel for andre, mens hele 10 ud af 10 også oplever, at besøgene spreder blandt beboerne.

”Hunde har en helt særlig evne til at skabe kontakt på en måde, som mennesker ikke altid kan, og det bekræfter vores undersøgelser også. Besøgshundene vækker minder, åbner døren til fortiden og skaber et samtalerum, som ikke alene gavner beboerne, men også personalet og de pårørende i kontakten til beboerne. Derfor glæder vi os til at få endnu flere engagerede besøgshundeteams,” siger Galina Plesner, der er projektchef i TrygFonden.

Klædt godt på til opgaven

For at TrygFonden sikrer sig, at hundene trives med besøgsarbejdet, skal de interesserede hundeteams først godkendes til en optagelsesprøve. Her skal hundene igennem en sundhedsundersøgelse og adfærdstest, ligesom deres ejere skal til en samtale med personalet fra TrygFonden, så de er klædt på til at være frivillige.

Optagelsesprøven finder sted onsdag den 28. februar på Dragsbækcentret, Simons Bakke 37 i Thisted, kl. 08.30 - 17.

Kilde: TrygFonden Besøgshunde
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.

Seneste på facebook