Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har gennem årene også bidraget til videnskaben med opdagelser som rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.
Forskning i ølproduktionUnder foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmesteren, Erik Lund, dele deres viden om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Du vil også få indsigt i, hvordan maltning kan påvirke smagen, og hvordan nye gærtyper kan skabe alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Klimatolerante fødevarerForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Du vil høre om forskning, der forbedrer planters udbytte og kvalitet under forskellige klimatiske forhold, samt fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens klimatilpasninger.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Redningshuset, Klitmøller, Ørhagevej 158, 7700 Thisted
Entré: 30 kr
For mere information, se foredragets hjemmeside.
Foredraget arrangeres af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her